Nieuwbouwplannen Wheermolen

11-09-2020
Hoera! De nieuwbouwplannen van obs Wheermolen krijgen in rap tempo steeds meer vorm.
In de herfstvakantie van 2021 zijn we verhuisd naar de Mercuriusweg. We zullen er tot en met oktober 2022 tijdelijk verblijven, zodat er op ons vaste adres rustig gebouwd kan worden aan ons kindcentrum Wheermolen.

Het kindcentrum wordt duurzaam en groen, letterlijk en figuurlijk. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt en er komen zonnepanelen op het dak. De school wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd met een warmtepompinstallatie.
Het buitenterrein wordt uitdagend en kinderen kunnen spelen tussen het groen, sporten op het sportveld, spelen met zand en water en krijgen soms zelfs buiten les.
Er zal voor alle kinderen van 0-12 jaar veel te kiezen zijn. 
Ook na schooltijd mogen de kinderen komen spelen. 

Het oude gebouw is in november/december 2021 gesloopt en de fundering voor de nieuwbouw ligt er inmiddels al. Nog even en er zal boven de grond ook al iets van het nieuwe gebouw te zien zijn.


Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het inrichtingsplan: al het meubilair in het nieuwe kindcentrum zal vernieuwd worden en passen bij het nieuwe gebouw: duurzaam, natuurlijk en fris.
Zowel in de lokalen als op de leerpleinen krijgen onze leerlingen de mogelijkheid om keuzes te maken.
Passend bij de diversiteit van onze leerlingen, zal ook veel diversiteit in het meubilair terug te vinden zijn: zitten hoog of laag, staan of wiebelen, het kan allemaal. 


In oktober 2022 verhuizen we terug en starten we in het nieuwe gebouw. We zijn dan samen met de SKOP locaties (BSO Sterrenplukkers, peuteropvang de Speelmolen en KDV de Speelplaneet) Kindcentrum Wheermolen waar kinderen van 0-12 jaar tussen 7.00-18.30 uur terecht kunnen voor onderwijs en opvang.

Ouders aan het woord

"Mijn kind krijgt extra hulp bij onderdelen die moeizamer verlopen. "

"Als ouder kun je altijd met je vraag en/of klacht terecht bij de desbetreffende persoon en wordt er naar je geluisterd."